Get Adobe Flash player
Lakásfelújítás Szeged 0630/9639-618 Hívjon ,hogy lakása szép és korszerű legyen

Laminált parkettázás Szeged

Laminált parkettázás Szegeden

Rövid határidővel vállaljuk laminált parketta szakszerű lehelyezését és szegélyezését.
 
 
Igény szerint kiszállítással is.

 
A munkavégzés díja:1200 ft+áfa /m2. ( laminált parkettázás )

Laminált paketta szeged laminált parkettázás szeged

A lerakás folyamata
Előkészület Akklimatizáljuk a parkettát. A bontatlan csomagokat lerakás előtt kb. 48 órán keresztül kell tárolni a burkolandó helyiségben. A szoba hőmérsékletének minimum 18-22 C-nak, a maximális páratartalomnak pedig 40-60 %-nak kell lennie. A kicsomagolást követően minden egyes panelt ellenőrizni kell ” előválogatás”!

Laminált parkettázás általában “ha lehetséges”a fény fő beesési irányával párhuzamosan kezdjük meg. Amennyiben az adott helyiség hosszában 10 m-t, szélességében 8 m-t meghaladja, úgy dilatációt kell beiktatni. III.) Szükséges . A laminált padlót úsztatva kell lefektetni, ami azt jelenti, hogy nem ragasztjuk az aljzathoz, és nem érintkezhet a fallal, ajtókerettel, küszöbbel, beépített szekrénnyel, fűtéscsövekkel, oszlopokkal, egyéb burkolatokkal stb., hanem 10-15 mm hézagot/dilatációt kell hagyni.

Laminált parketta tipusai :
Három fajta laminált parketta lerakási mód ismeretes:
Hagyományos pallók, melyek a gyártók ragasztottak. Ez a típus hihetetlenül biztonságos kötés, és minőség.
Előre-ragasztott lambéria palló, melynél vízzel aktiválódik a ragasztó.
Ragasztó nélküli (klikkes) laminált parkettázásnál különböző összeillesztési technikákkal találkozhatunk, melyek kellő szilárdságot adnak, nem véletlenül ők a legelterjettebbek.

Laminált Parketta Szeged

Laminált parketta Szeged: A laminált parkettát többféle aljzatra – mint például beton, PVC, faparketta, kerámia – is le lehet fektetni. (A szőnyegpadló egészségügyi okok miatt nem ajánlott.) Gondoskodni kell arról, hogy a padlóalap tiszta, száraz (kevesebb, mint 2 %-os nedvességtartalom) és egyenletes (kevesebb, mint 2 mm/m2 szintkülönbség) legyen. Amennyiben az aljzat egyenetlensége nem megfelelő, használjon aljzatkiegyenlítőt! (Csak megfelelő kiegyenlítőt használjon ami gyorsan szárad,ha nem akar napokig várni !!!) Bármilyen beton vagy kerámia padló esetén párazáró réteget kell alkalmazni.

A párazáró fóliát 20 cm-es átfedéssel és rögzítő szalaggal összeragasztva kell lehelyezni, a falra fel kell hajtani . Erre tehetjük(igény szerint) rá a polifoamot (2 mm vastag), vagy alátétlemezt (5 mm vastag), amely ho- és hangszigetelő tulajdonsággal rendelkezik. Ezeket egymás mellé illesztve fektessük le. Padlófűtés esetén speciális padlópapírt / iszappapírt (1 mm vastag), vagy speciális alátétet (1,6 mm vastag) helyezünk le.

Lerakás A laminált padló ragasztás nélkül rakható le. Az elso panelt a 10-15mm-es diletciós hézag megtartásával kell letenni. A következo panelsoroknál ügyelni kell arra, hogy 30-40 cm-es eltolással illesszük a lamellákat egymáshoz. A levágott utolsó darabbal tudjuk kezdeni a következő sort.

Mivel 4 oldali klikkes a laminált padló, így egyszerű mozdulattal tudjuk összepattintani. Ügyelünk arra, hogy a dilatációt a helyiség minden oldalán betartsuk . Általában 5% ráhagyással kell megvásárolni a laminált padlót, mivel az utolsó sort hosszanti irányban le kell vágni, valamint az esetlegesen felmerülő egyéb leeső részeket (az adott helyiség tagoltságától függően) bele kell kalkulálni. Miután az utolsó panelt is letettük, az ékeket el lehet távolítani.

A szegélylécek a hézagot elfedik. A szegélylécek rögzítése ragasztással, vagy mechanikus (clips) segítségével történik. A kapcsokat kb. 40 cm távolságban a falra dübelezzük, majd a lécet egyszerűen rápattintjuk. A clips illesztésnek köszönhetően a lécet többször is probléma és sérülés nélkül a falra szerelhetjük és leszerelhetjük (pl. a fal tapétázása vagy festése alkalmával). A szegélyléceket a külső, belső sarkoknál 45 ° – ban gérbe vágjuk, vagy sarokelemekkel oldjuk meg. Szükség esetén kaphatóak jobb-, bal oldali szegélyléc végzárók, valamint két szegélyléc találkozásánál toldó elemek is. Küszöböknél, bejárati ajtóknál, teraszajtóknál, stb. szükséges a dilatációs hézagot elfedni. Ezt U alakú profillal tehetjük meg, amely küszöb-, záró-, illetve indítóprofilként használható. Ragasztással vagy lefúrással lehet rögzíteni. A burkolatváltás két burkolat között azonos szint esetén T alakú profillal, vagy lencse alakú profillal történik. Ragasztással lehet rögzíteni.

Amennyiben két burkolat között szintkülönbség van, meg kell mérni, hogy hány mm a különbség és annak alapján kell a profilt megvásárolni. Attól függoen, hogy melyiket válasszuk ragasztással vagy lefúrással lehet rögzíteni. Padlófűtés esetén kerülni kell a lefúrható profilokat, mivel az aljzatban futó csövek sérülhetnek. A lépcsoket is lehet burkolni laminált padlóval. Az éleknél lépcso-élvédo profilt használunk. A futéscsöveknél használjon csőrózsát!
Ha konyhába, előtérbe, nappaliba fektetjük a laminált padlót, szükséges az un. Clicguard impregnáló anyagot használni. Az illesztések közé kell tenni. Nem engedi, hogy két panel találkozásánál beszivárogjon a nedvesség (és ezáltal megduzzadjon a hordozóréteg). Védelmet nyújt a laminált padlónak, és amennyiben ezt az anyagot használja, biztos lehet abban, hogy nem fog nyikorogni a parketta. Parkettázás után a burkolat azonnal használatba vehető! Padlófűtés sok laminált padló alkalmazható padlófűtés esetén. A laminált padló csak vizes rendszerű padlófűtéshez használható!

Az aljzattal kapcsolatban több dolog is van, amire fontos figyelni: nedvességvizsgálatot, valamint egy jegyzőkönyv szerinti felfűtési vizsgálatot (5 fokonként) szükséges végezni. A laminált padló padlófűtés felett történő fektetése esetén először párazáró fóliát, majd speciális, padlófűtéshez kifejlesztett padlópapírt kell kiteríteni. A padlófűtést a munkálatok előtt ki kell kapcsolni, és a padlónak is normál szobahömérsékletűnek kell lennie. A padlófűtés homérséklete nem lehet magasabb 28 0C-nál. Bemenő legmagasabb vízhomérséklet: 50 °C. A laminált padló lefektetése után vissza lehet kapcsolni a padlófutést. Az elso héten ne legyen a homérséklet 16-20 0C-nál magasabb, a következő héten pedig már a fent leírtaknak megfelelően lehet fűteni. A laminált parketta ápolása egyszerű és könnyű, talán ezért is elterjedt.

Amiben Számíthat ránk

* vízvezeték szerelés és javítás
* központi fűtés javítás és szerelés
* villanyszerelés
* gázkészülék szerelés és javítás
* csőtörés elhárítás, javítás
* víz gáz fűtésszerelés
* mosogatógép,mosógép bekötés
* fürdőszoba felújítás ,átalakítás
* WC csésze cseréje
* kád csere
* csaptelep javítás és csere
* radiátor csere és javítás
* mosdó szifonok cseréje
* vízvezeték szerelés
* komplett vízvezeték szerelés
* panellakás felújítás

Szobafestés,mázolás

-Szobafestés Szegeden
-Mázolás
-Tapétázás
-Tisztasági Festés
-Lazúrozás
-Díszlécek ragasztása ,festése
-Homlokzatfestés
-Hőszigetelés
-Nemesvakolat készítés

Lakásfelújítás Szegeden

-Panellakás Felújítás ,Átalakítás
-Panel fürdőszoba felújítás
-Fürdőszoba felújítás ,átalakítás korszerüsítés
-Panelfelújítás Szeged
Szegeden és környékén